Sosyal Medya

Coğrafyamız

El Bab’da iş makinası mayına bastı: 1 şehit 2 yaralımız var

Türk Silahlı Kuvvetleri, El Bab bölgesinde "bir iş makinesinin el yapımı patlayıcıya basması sonucu 1 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını" duyurdu.



Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada "Mayın ve EYP temizliÄŸi esnasında, bir iÅŸ makinasının EYP’ye basması sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ÅŸehit olmuÅŸ, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış; yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine baÅŸlanmıştır" denildi.

Açıklamada, Fırat Kalkanı Harekâtındaki 182'inci günde yaÅŸanan geliÅŸmelere de yer verildi. 

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 109 IŞİD hedefine atış yapıldı, Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından da 4 hedefe yönelik hava harekâtı sonucunda 4 bina imha edildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Arama/Tarama faaliyetlerinin devam ettiÄŸi sırada, El Bab ve civarındaki mahallelerde daha önceden kazılmış tünel ve dehlizlere saklandıkları tespit edilen DEAÅž Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada ve icra edilen topçu atışları ve hava harekâtları sonucunda 15 DEAÅž mensubu terörist etkisiz hale getirilmiÅŸtir. Koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekâtları sonucunda da 29 DEAÅž Terör Örgütü mensubu etkisiz hâle getirilmiÅŸtir."

Kaynak: TSK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.